achtergrondafbeelding
Mazda MX-5

Mijn eerste auto: De Mazda MX-5 van Bart Oostvogels

"90.000 kilometer mee gereden in 1,5 jaar."

29 apr 2018, 9:00  •  Autonieuws, Lifestyle & Fun  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Iedereen heeft aan zijn of haar eerste auto vast en zeker de nodige herinneringen. In de rubriek ‘Mijn eerste auto’ stellen lezers van AutoRAI.nl hun eerste auto aan je voor. In deze aflevering is dat Bart Oostvogels.

De rubriek ‘Mijn eerste auto’ verschijnt elke zaterdagochtend om 10:00 uur op www.autorai.nl.

Naam: Bart Oostvogels
Leeftijd: 26 jaar
Beroep: Autojournalist

Bart Oostvogels

Wat was je eerste auto (inclusief motorvariant, bouwjaar)?
Mijn eerste auto was eigenlijk niet mijn eerste auto, want ik kocht hem samen met mijn broer. We begonnen dus al vroeg met ‘autodelen’, zou je kunnen stellen. Het was een Volkswagen Golf 3 1.6 GL uit 1995 in donkergroen. Een prima auto die nog strak in de lak zat. Mijn eerste auto die ik echt helemaal zelf kocht was een Mazda MX-5 2.0 S-VT uit 2009, met slechts 19.000 kilometer op de teller. Het was een NC, de derde generatie dus.

Volkswagen Golf 3

Hoe duur was je eerste auto?
De Golf 3 was helemaal niet duur: slechts 250 euro. Na lang sparen heb ik de Mazda MX-5 gekocht voor meer dan 10.000 euro.

Wat bracht de auto op bij verkoop of is de auto gesloopt?
We hebben de Mazda doorverkocht voor 1.400 euro. Goede deal toch? De Mazda is doorverkocht aan een handelaar die al snel een nieuwe eigenaar vond.

Wanneer kocht je hem?
Ik kocht de Mazda MX-5 in 2009.

Mijn eerste auto: Bart Oostvogels

Waarom heb je hem destijds gekocht?
Omdat ik nog naar school ging met de OV-chipkaart had ik eigenlijk helemaal geen auto nodig. Mijn broer werkte destijds kort bij huis en kon op de fiets. Daarom besloten we om samen een auto te kopen. Die mocht niet te duur zijn. Toen kwamen we uit bij de Golf 3. De Mazda MX-5 was een langgekoesterde droom. Ik ben groot fan van lichtgewicht tweezitters zonder al te veel elektronica.

Wat was de leukste eigenschap van je auto?
Het is misschien raar, maar ik vind een Golf 3 een vrij tijdloze auto. Zelfs als je nu nog een exemplaar ziet rijden, oogt zo’n Golfje nog vrij modern. Best knap. Daarnaast was het best leuk sturen in zo’n Golf 3. De Mazda MX-5 NC is een auto van een heel ander kaliber. Het is een heerlijke auto. Sportief, maar toch comfortabel. In 1,5 jaar heb ik er 90.000 kilometer mee gereden. Elke rit was genieten en ik reed eigenlijk altijd open, ook al was het buiten min 5 graden Celsius. Het stuurgevoel in een MX-5 blijft ge-wel-dig.

Mijn eerste auto: Bart Oostvogels

Wat was de slechtste eigenschap van je auto?
De Golf had vrij veel onderstuur. Als het glad was, schoof ‘ie makkelijk over de voorwielen weg. Bij de Mazda MX-5 was de stoffen kap gevoelig. Tip: zorg dat het afwateringskanaal schoon blijft.

Wat is het meest bijzondere dat je in je eerste auto hebt meegemaakt?
Dat is zonder meer de allereerste rit die ik helemaal zelf maakte in de Golf. Gewoon naar school, dus niet heel bijzonder, maar ik vond het kicken. Het gevoel dat je met de auto naar school kon, wow! In de MX-5 was elke rit genieten. Een keer kwamen we terecht in een kudde schapen. Dat was best apart.

Mijn eerste auto: Bart Oostvogels

In welke auto rijd je nu?
Ik heb nog steeds een Volkswagen, maar nu een Polo 1.2 TDI BlueMotion. Verder heb ik voor de fun nog een Caterham Seven Roadsport uit 2009.

Wil jij ook in deze rubriek?

Wil jij in deze rubriek? Meedoen is heel eenvoudig. Kijk hier voor alle informatie.

Share Tweet Share Share E-Mail