achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Touran

In 2003 besluit Volkswagen om het MPV-aanbod uit te breiden met een model onder de grotere Sharan en Caravelle. De kleinere MPV luistert naar de naam Touran, een samenvoeging van ‘Tour’ en ‘Sharan’. De eerste generatie is voor een groot deel gebaseerd op de techniek van de Golf en wordt in Japan zelfs als de Golf Touran verkocht. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Volkswagen Touran Occasions hebben we voor je gevonden

In 2003 besluit Volkswagen om het MPV-aanbod uit te breiden met een model onder de grotere Sharan en Caravelle. De kleinere MPV luistert naar de naam Touran, een samenvoeging van ‘Tour’ en ‘Sharan’. De eerste generatie is voor een groot deel gebaseerd op de techniek van de Golf en wordt in Japan zelfs als de Golf Touran verkocht.

Lange carrière
De toevoeging van de Touran blijkt een goede: het wordt een populaire auto. De eerste generatie heeft dan ook een lange carrière. Na een facelift in 2006 wordt de auto in 2010 grondig gemoderniseerd. Ondanks de volledig nieuwe carrosserie blijft de techniek echter vrijwel ongewijzigd, waardoor dit model toch nog als de eerste generatie wordt gezien.

Volledig nieuw
In 2015 is het tijd voor een echt volledig nieuw model, de tweede generatie die op dit moment in de showroom staat. Het basisconcept blijft hetzelfde, maar de auto biedt wel weer meer ruimte terwijl hij toch ook zuiniger is. Verder zou je kunnen zeggen dat Volkswagens MPV-familie verder is uitgebreid, nu de kleinere Golf Sportsvan meer als een kleine Touran wordt gepositioneerd.