achtergrondafbeelding

Autozoeker

Subaru Brz

In 2012 presenteerden Subaru en Toyota het resultaat van hun innige samenwerking: een sportieve compacte coupé waarmee beide merken (weer) een (relatief) betaalbare sportwagen konden bieden. Beide merken brachten de auto op de markt, als Subaru BRZ en Toyota GT86. In de VS werd die laatste aanvankelijk als Scion FR-S verkocht. De letters BRZ staan voor Boxer engine, Rear-wheel drive en de Z voor ‘zenith’, oftewel ‘hoogtepunt’. Lees verder

Subaru Brz uitvoeringen

Subaru Brz
2012-heden
BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Subaru Brz Occasions hebben we voor je gevonden

In 2012 presenteerden Subaru en Toyota het resultaat van hun innige samenwerking: een sportieve compacte coupé waarmee beide merken (weer) een (relatief) betaalbare sportwagen konden bieden. Beide merken brachten de auto op de markt, als Subaru BRZ en Toyota GT86. In de VS werd die laatste aanvankelijk als Scion FR-S verkocht. De letters BRZ staan voor Boxer engine, Rear-wheel drive en de Z voor ‘zenith’, oftewel ‘hoogtepunt’.

Techniek
De 200 pk sterke 2.0-litermotor van de sportauto is opgebouwd uit onderdelen van beide merken, maar de basis wordt gevormd door Subaru’s bekende viercilinder boxermotor. De aandrijving gaat altijd naar de achterwielen. Schakelen door de zes verzetten kan naar keuze handmatig of automatisch.

Sowieso opvolging
Na een tussentijdse facelift staan de BRZ en GT86 nog altijd in de showrooms. Er zijn nog geen aanwijzigingen dat de productie beëindigd zal gaan worden, maar er zijn al wel een paar details over de opvolger bekend. De nieuwe BRZ zal op hetzelfde platform worden gebouwd als de huidige en ‘de kans is groot’ dat er wederom samengewerkt zal worden met Toyota.