achtergrondafbeelding

Autozoeker

Infiniti Q30

In 2015 werd het modellenportfolio van Infiniti aan de onderkant uitgebreid met de komst van de Q30. Die auto kan met recht een crossover worden genoemd, want hoewel de auto er vooral uitziet als een hatchback, staat hij toch ook wat hoger op de poten dan gemiddeld. De meest vergelijkbare auto is de Mercedes-Benz GLA, waar de auto zijn technische basis mee deelt. Lees verder

Infiniti Q30 uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Infiniti Q30 Occasions hebben we voor je gevonden

In 2015 werd het modellenportfolio van Infiniti aan de onderkant uitgebreid met de komst van de Q30. Die auto kan met recht een crossover worden genoemd, want hoewel de auto er vooral uitziet als een hatchback, staat hij toch ook wat hoger op de poten dan gemiddeld. De meest vergelijkbare auto is de Mercedes-Benz GLA, waar de auto zijn technische basis mee deelt.

Gedeeld, maar toch eigen
Los van de techniek is de gedeelte basis ook in het interieur aan sommige zaken terug te zien, maar de Infiniti heeft toch duidelijk een eigen uitstraling. Ook maakt de auto gebruik van het eigen infotainmentsysteem van Infiniti en wordt de auto geproduceerd in de Nissan-fabriek in Sunderland.

QX30
In de vorm van de QX30 levert men sinds 2016 ook een extra opgehoogde uitvoering van de Q30. Het grootste verschil zit hem in de extra rijhoogte en stoere offroadaankleding, maar ook het motorenaanbod wijkt iets af van dat van de Q30. Ook is de QX30 altijd voorzien van vierwielaandrijving. Overigens positioneert Infiniti de QX30 zelf als een op zichzelf staand model in het modellenaanbod.

Eind in zicht
In 2019 werd bekend dat Infiniti vanaf 2020 haar Europese activiteiten zal staken. Voor de Q30 en QX30 heeft dit al eerder gevolgen. De productie van dit model, die alleen in het Britse Sunderland wordt gebouwd, zal tegen het einde van 2019 alvast worden gestaakt.