achtergrondafbeelding

Autozoeker

Infiniti

Bekijk alle Infiniti modellen Bekijk al het Infiniti nieuws

Infiniti
Infiniti is het luxemerk van Nissan. Het dochtermerk werd opgericht in 1989, voor de Noord-Amerikaanse markt. In de eerste jaren leverde het merk alleen modellen die in feite extra luxe versies waren van Nissan-modellen. Hiermee concurreerde het met de premium submerken die Toyota en Honda in de VS voerden, namelijk Lexus en Acura.

In de jaren ’00 begon het merk langzaamaan afstand te nemen van Nissan, door ook zelf modellen te ontwikkelen die niet ook als Nissan verkocht worden. De onderhuidse techniek blijven de merken uiteraard wel delen. Ondertussen hielp de Infiniti G-serie om het merk te positioneren als het Japanse BMW. In 2008 maakte Infiniti ook de overstap naar Europa, waar het vooral met de FX-serie wist te scoren.

Infiniti blijft echter een relatief kleine speler op de Europese automarkt, maar het doet zijn best om daar verandering in te brengen. De nieuwe modellen weten zich steeds beter te meten met de hier populaire Duitse en Japanse premiummerken. Het lijkt slechts een (onterechte) kwestie van merkimago dat ze van grote verkopen weerhoudt. Sinds 2014 werkt Infiniti ook samen met Mercedes-Benz, met de op A-Klasse-techniek gebaseerde Q30 als eerste resultaat.

Alle moeite en goede kwaliteit ten spijt, het mocht niet baten. In 2019 werd bekend dat Infiniti zich in 2020 zal terugtrekken van de Europese markt. De focus van het merk komt meer te liggen op succesvolle markten als de VS en Azië. Daarmee is Infiniti slechts 12 jaar actief geweest in Europa.